Select Page

Координатор удружења несталих и киднапованих Срба са Косова и Метохије Милорад Трифуновић изјавио је за Срну да је потрага за несталим и киднапованим Србима стала и да постоји могућност да се никада не расвијетли њихова судбина и утврди бар дјелимична одговорност починилаца злочина.

Он је навео да је у посљедње вријеме „скенером“ претражено пет локација, три на Косову и Метохији и двије на подручју општине Рашка у централној Србији, по захтјеву Албанаца због постојања сумње да се у тим мјестима, наводно, налазе одбачени посмртни остаци несталих Албанаца, док се захтјеви Срба остављају по страни.

– Захтјеви нас Срба да се претраже локације за које имамо довољно информација и података да се на њима налазе одбачени посмртни остаци несталих Срба и неалбанаца се остављају по страни и због тога вјерујемо да ће истина о страдању Срба остати тајна и да нико неће одговарати за злочине почињене над српским народом, рекао је Трифуновић за Срну.

Он је подсјетио да још није извршена идентификација посмртних остатака пронађених почетком ове године у Ђаковици, јер се наводно чека ДНК анализа узорака.

– Једноставно у случају српских жртава увијек се нађе мотив или разлог више да се процес одуговлачи чиме се стварају услови да починиоци злочина остану некажњени, каже Трифуновић.

Према његовим ријечима, на збирном списку несталих Срба и Албанаца има 1. 654 имена, од којих је 570 Срба и неалбанаца, мада та бројка није коначна јер многи страдали и киднаповани Срби ниjeсу евидентирани.

Pin It on Pinterest

Share This