Select Page

Епархија рашко-призренска најоштрије осуђује четири крађе које су се догодиле у српском селу Велика Хоча надомак Ораховца и апелује на полицију да заштити угрожени српски народ. Игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава видео се 25. септембра 2018. године са Бранком Чукарићем из Велике Хоче коме је украдена крава. Својевремено ту краву му је обезбедио манастир Високи Дечани и манастир ће се потрудити да са својим пријатељима-добротоворима да се Бранку, који има три сина (од 16, 15 и 3 године) обезбеди крава од које живи породица.

Они који имају жељу да помогну Бранку Чукарићу и осталим угроженим Србима на простору Метохије преко манастира могу да се јаве монаху Исаији на isaijadecani@gmail.com. Отац Исаија је иначе задужен за хуманитарни рад манастира Високи Дечани који покрива већином простор Метохије. Он са дечанском братијом редовно обилази села и добро познаје потребе људи којима је манастир више пута помагао.

Четири породице из Велике Хоче синоћ (24. септембра 2018. године) су претрпеле крађу крупне стоке и аутомобила. Међу оштећенима су Јован Матић коме је украдена крава са телетом, Бранку Ћукарићу је такође укадена крава, Станоју Мицићу је украден ауто, а Сашку Мицићу су украдени ауто и крава. -Ја сам у 22,15 часова отишао синоћ кући, био сам код зета и легао. Ујутру ме у 6,15 часова буди мајка и каже украли су нам краву. Пошао сам до штале да видим и видео сам да ми нема ни аута. Изашао сам на улицу да позовем полицију и комшије. Дошао је зет који жив поред мене, питао ме шта се десило, и кренуо својој кући да провери стање код њега, и десило се да су и њему украли ауто, рекао је за РТВ КИМ Сашко Митић.

У међувремену су пронађени крава и ауто у власништву Сашка Мицића. Они су остављени у рову, а како је Мицић рекао ауто је био упрљан изметом краве пошто су лопови покушали да угурају у аутомобил. Ово није прва крађа у Великој Хочи, Сашку Мицићу су и прошле године украдени крава и теле. Почиониоци још увек нису пронађени. Велика Хоча је српско село које се налази у метохијској котлини, у њему живи око 700 Срба.

Извор: Епархија рашко-призренска

 

Pin It on Pinterest

Share This