Izaberite stranicu

У данима када обележавамо 100 година од пробијања Солунског фронта, легенде домаћег фудбала и Црвене Звезде: Драган Џајић, Владимир Петровић Пижон, Милош Шестић, Јован Куле Аћимовић, Станислав Караси, Душан Савић… са осталим сениорима ФК ”Црвена Звезда”, у оквиру пројекта ”Стопама наших предака” одиграће ревијалну фудбалску утакмицу са својим колегама ветеранима фудбалског клуба ”Керкира” (Крф) сјутра, на Крстовдан, са почетком у 20 часова на Градском стадиону ФК ”Керкира”.

У петак 28. септембра, присуствоваће и државном обележавању пробоја Солунског фронта на острву Вид, преноси Светосавско звонце.

Спортски извештај са ”острва спаса”

Листајући Српске новине (чије је излажење на Крфу Светосавско звонце обновило прошле године), од пре 102 године, наићи ћемо на један може се рећи необичан чланак који под насловом: ”Омладинске утакмице”, извештава: ”У току бављења нашег на Крфу имамо, поред осталога, да забележимо и једну пријатну појаву, управо једну лепу манифестацију снаге и духа наше омладине, језгра наше војске ……….. да прибележимо да смо се за кратко време бављења овде толико снагом и духом опоравили, да смо могли и утакмице приређивати и победе односити. На Велики Четвртак, по подне, на егзерцишту у Крфу, извели су наши и грчки омладинци утакмицу фудбала, пред многобројном нашом и грчком публиком……”

Овај историјски сусрет пред Васкрс 1916. године, завршен је резултатом 4:0 у нашу корист.

Извор: Светосавско звонце

Pin It on Pinterest

Share This