Select Page

Фондација  „Делије“ и свештенство херцегновске Црквене општине организовали су трећи хумантирни концерт за помоћ Косову и Метохији. Организатори су саопштили да је продато 400 улазница и сакупљено 2.200 евра за помоћ косовско-метохијским манастирима и помоћ народној кухињи.

Окупљену публику, госте и учеснике је поздравио ђакон Иван Црногорчевић, подсјетивши на активности и циљеве фондације „Делије“ која је основана 2013. године, као и на српске духовне светиње на Косову и Метохији. Ђакон је казао да је дужност свих да помогну духовни центар и светиње нашег народа, а самим тим и становиштво Косова и Метохије.

Херцег Нови је још једном и овом манифестацијом показао да је град хришћанског духа и традиције и да је у свакој прилици спреман за хуманитарне акције.

У програму у дворани „Парк“ учествовали су „Косовски божури“ које је предводила позната умјетница и хуманитарац Ивана Жигон, затим етно-пјевач Даница Црногорчевић, чланови КУД-а „Свети Јован Владимир“ из Бара и КУД-а „Игало“, Женска вокална група „Лира“, гуслар Вукоман Церовић, рецитатор Милош Богдановић као и талентоване чланице хора „Рождество“ Марија Видаковић и Анђела Вуловић.

Поздрављајући на крају концерта учеснике, Ивана Жигон је казала да треба упутити највећи аплауз за Херцег Нови.

– Хвала и овим младим људима из Фондације „Делије“, који сваког љета организују хуманитарне концерте за помоћ Косову и Метохији. Наравно да смо ми из „Косовских божура“, који смо први кренули у ту причу, ту да помогнемо. Част је бити са вама, у овом дивном граду –  рекла је Јелена Жигон.

Даница Црногорчевић је нагласила да је ово била прелијепа акција и да јој је задовољство што је дио тих активности.

– Лијепо је барем да се и на овај начин чује заједнички глас припадности и везе Црне Горе са Косовом и Метохијом. Ја сам посебно поносна што је овдје у дворани „Парк“ била минипромоција мог ЦД-а са којег сам представила само двије нумере „Христос се роди“ и „Светом Јовану Владимиру“. Публика је прекрасно реаговала на мој и наступ мојих колега који су били дио овог програма – истакла је Црногорчевићева.

З.Ш.

Извор: Дан

Pin It on Pinterest

Share This