Izaberite stranicu

У заједничкој акцији Добротворног фонда Митрополије Црногорско-Приморске „Човјекољубље“ и Народне кухиње при Саборном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, ових дана нашој суграђанки која је живјела у дотрајалој кући са оронулим кровом, реконструисан је кров и уступљена помоћ.

Гђа Вјера Радусиновић се због незавидне ситуације у којој се нашла, обратила недавно за помоћ Добротворном фонду наше Митрополије и наишла на разумијавање и очинску забринутост свештеника који управљају овим фондом.

Акција је резултирала комплетном реконструкцијом крова, замјеном дрвене конструкције и цријепа, као и укључивањем кориснице у редовне видове помоћи.

Сви који су били укључени у спровођење овог, заиста, дивног дјела били су надахнути посебним расположењем што су у прилици да помогну.

Гђа Вјера није крила радост и емоције што коначно неће морати да страхује од кише и непогода.

Благодарећи свима на помоћи гђа Вјера је казала да јој ово све заиста много значи:

“Са осјећајем страха и кривице сам пришла да тражим помоћ. Нијесам могла да сањам да ће ово неко да уради за мене. Нијесам знала коме да се обратим са молбом, на која врата да покуцам. А, нијесам ни научила тако…. Била сам потпуно потонула, али ово ми је вратило вјеру у живот.  Свима сам много захвална.”

Нека би ова помоћ гђи Вјери била на здравље, духовно окрепљење и спасење јер је у њој тајанствено присутан благослов и молитва Цркве и Духа  Утјешитеља.

Ово је једна у низу добротворних акција фонда „Човјекољубље” и Народне кухиње при Саборном Храму, које се увијек труде да изађу у сусрет што већем броју потребитих.

Координатор Добротворног фонда МЦП

Владимир Милуновић

Pin It on Pinterest

Share This