Select Page

Епархија тимочка и Град Зајечар домаћини трећег Фестивала хришћанске културе од 20. септембра до 6. октобра 2018. године.

Фестивал се одржава у организацији Епархије тимочке, уз подршку Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Републике Србије и Града Зајечара.

Фестивалски дани започеће 20. септембра 2018. године празновањем Рођења Пресвете Богородице, славе Саборног храма и Града Зајечара, празничном вечерњом службом у 17 часова, свечаном литијом улицама града у 18 часова и предавањем Епископа г. Атанасија (Јевтића) у 19 часова.

Сутрадан, 21. септембра, Њихова Преосвештенства умировљени Епископ захумско-херцеговачки г. Атанасије и Епископ тимочки г. Иларион служиће свету архијерејску Литургију у Саборном храму у 8.30 часова. После литургијског сабрања, у Музеју ће бити отворена изложба о митрополиту Михаилу Јовановићу. У поподневним часовима на Скверу славски дан ће бити употпуњен низом културних манифестација.

И ове године, фестивалски дани биће богати бројним духовним и културним садржајима. Поред еминентних предавача, концерата и промоција нових књига савремених аутора одржаће се и међународни фестивал документарно-духовног филма од 28. до 30. септембра, који ће поред публике пратити и интернационални жири.

У програмској понуди издваја се и фестивалски дан на Ромулијани, отварање изложби слика и фотографија, дечја недеља, као и наступи културно-уметничких друштава из Зајечара и суседних градова.

Квалитетан и разноврстан програм је позив свима да посете Епархију тимочку и тако буду део Фестивала хришћанске културе у Зајечару.

Извор: Епархија тимочка

Pin It on Pinterest

Share This