Select Page

На дан када се наша Црква молитвено сјећа и прославља Светог Симеона Столпника, 14. септембра породица Симоновић из Колона (провинција Буенос Аирес) у Аргентини је прославила своју крсну славу.

Симоновићи су једна од ријетких породица црногорских миграната у Латинској Америци која није престала да прославља небеског заштитника свога дома. Његујући славске обичаје својих предака на овај дан код њих се у великом броју сабира породица, пријатељи из овог, али и околних мјеста.

Славски колач је благословио и пререзао надлежни парох, отац Миленко Ралевић.

Честитајући славу домаћину отац Миленко је пренио благослове и честитке Његовог преосвештенства Епископа буеносаиреског и јужно-централноамеричког г. Кирила и након тога се присутнима обратио пригодним словом.

Празничну атмосферу је увеличало и присуство великог броја дјеце и младих.

Молитве и жељу породице Симоновић и многих других да имају богослужбено мјесто у Колону, Господ је услишио.

Захваљујући прилогу господина Игнациа Хункере, великог хуманитарца из Колона, који је донирао плац за изградњу капеле, ускоро се очекује почетак изградње храма Божијег у овом мјесту .

Подсјећамо да се Литургија у Колону служи у кући кћери Емилиове – Мари Елисе Симоновић.

По благослову Његовог високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија храм ће бити посвећен Преображењу Господњем.

 

Презвитер Миленко Ралевић

Pin It on Pinterest

Share This