Select Page

На некадашњој пијаци на Конику, скоро сваког дана продаје се роба на бувљаку, а надлежни из Главног града тврде да се ради „о насилном улазу у ограђени простор од стране неодговорних појединаца који се баве ванпијачном продајом“.

„На пијаци није дозвољена продаја, запослени у ‘Тржницама и пијацама’ више пута су уклањали нелегалне продавце и варили и поправљали ограду коју су они уништавали и ломили. Међутим, одмах након поправке, уништавање имовине града се понавља“, наводе из Главног града.

Та пијаца је затворена прије неколико година, а за продавце је направљена нова у склопу тржног центра „Форум“, која је почела са радом почетком прошле године.

Мјештани Коника су се више пута жалили да је простор некадашње пијаце на Конику право ругло, да се тамо баца смеће.

Тражили су да се простор приведе намјени, односно изгради изгради Црква Светог Василија Острошког и навели да је скоро седам хиљада грађана свих вјера из тог насеља потписало петицију којом то траже. Из Главног града су прошле године за ту локацију тражили закупца за перионицу, а прије три дана су саопштили да је као најповољнији понуђач одабрана фирма „Тецон Монтенегро“ из Никшића.

Закључен је уговор са том фирмом о закупу за постављање привременог објекта монтажног карактера-ауто перионица. У току је добијање дозволе за привремени објекат, наводе из Главног града.

Међутим, из Главног града су „Вијестима“ у априлу саопштили да ауто-перионица није постављена, због тога што је закупцу одбијен захтјев за постављање објекта привременог карактера, након чега је уложена жалба, која се налази на одлучивање код првостепеног органа Главног града.

Протојереј и парох за Коник Митрополије црногорско-приморске Мирчета Шљиванчанин казао је да ради духовних потреба грађана православних вјерника на Конику и у околним насељима постоји скоро 20 година иницијатива за градњу Цркве Светога Василија Острошког.

Детаљним урбанистичким планом „Коник санациони план“ на том простору је предвиђена изградња православног храма.

Б. Ж.

Извор: Вијести

Pin It on Pinterest

Share This