Izaberite stranicu

Благословом Његовог Преосвештенства епископа новограчаничког и средње-западноамеричког господина Лонгина, Јелена, Никола и Ивана Зековић из Бара, дјеца протојереја-ставрофора Слободана Зековића и покојне протинице Маше, овога љета су били гости манастира Нова Грачаница у Чикагу.

Првих мјесец дана боравка провели су у дјечијем кампу, гдје им је у првим седмицама друштво правио и њихов млађи брат Арсеније. Остало вријеме били су смјештени код неколико српских породица које живе у Чикагу.

Пред сам повратак у Бар, на празник Успења Пресвете Богородице, чланице епархијског Кола српских сестара у Новој Грачаници, удостојиле су их звања кумова славе Кола.

Како и сами кажу – ово љето је за њих било љето за памћење. Из Америке су се вратили богатији за пуно нових познанстава, пријатељстава, пажње и љубави коју су поцрпјели из срдаца многих добрих људи.

Током свечаног ручка на прослави крсне славе Кола, Зековићи су искористили прилику да се обрате и заблагодаре првенствено Епископу Лонгину а потом и свима осталима који су допринјели да њихов боравак у Новој Грачаници и Чикагу буде нешто што ће памтити као незаборавно искуство цијелог свог живота.

У прилогу доносимо избор фотографија и видео снимака из личне архиве породице Зековић, забиљежених током боравка дјеце у Америци.

Аудио прилог гостовања на радију Светигора.

Оливера Балабан

Pin It on Pinterest

Share This