Izaberite stranicu

Са благословом Епископа рашко-призренског г. Теодосија, четрдесетак ученика основних школа из метохијских села Бање, Гораждевац и Осојане боравило је, ових дана, са наставницима и свештеником Бојаном Крстићем на Жабљаку.

Као и претходне три године, гостопримство деци која живе у најудаљенијим српским енклавама на Косову и Метохији, указали су домаћин Горан Шибалић и његова породица у породичном туристичком кампу „Невиђено“ на Дурмитору и жабљачки парох Миливоје Јововић.

Владика Теодосије је за ову екскурзију уступио епархијски аутобус, а монаси из Високих Дечана са педагогом Соњом Вуковић из Осојана организовали су путовање.

За децу узраста од петог до осмог разреда, током боравка у дурмиторском крају, биле су организоване разне забавно-рекреативне активности, обиласци културно-историјских знаменитости и посете светињама. Обишли су Дурмитор и Црно језеро, планинарили, возили се зип-лајном, сплаварили на Тари, крстарили Пивским језером и дружили се са вршњацима са Жабљака.

У жабљачком Саборном храму Преображења Господњег гостопримство им је указао надлежни парох протојереј Миливоје Јововић, који је драгим гостима на трпези љубави уручио пригодне поклоне. Свештеник Бојан Крстић и наставници су захвалили домаћинима на гостопримству.

Посетили су, потом, и Пивски манастир, где их је дочекао игуман Јефтимије (Шкулетић), а у повратку за Метохију обишли су манастир Острог, храм Христовог Васкрсења у Подгорици и манастир Морачу.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This