Izaberite stranicu

Његова Светост патријарх московски и све Русије Кирил посетиће град Когалим (Ханти-Мансијска аутономна округ) 9. септембра 2018. године.

Предстојатељ Руске Православне Цркве ће  у Когалиму осветити велики храм Свете великомученице Татјане, који је изградио добротворни фонд  фирме „Лукоил“. Исто тако, Његова Светост Патријарх упознаће се са развојем епархијског живота и одржати састанке са руководством у тој области.

После путовања у Когалим Патријарх московски и све Русије посетиће Норилску епархију од 10. до 11. септембра 2018. године. „Патријарх је већ посетио ову епархију. Он ће посетити град Дудинку и село Хатанга, које се сматра најсевернијим насељем у Русији. У овим удаљеним местима Патријарх ће одслужити богослужења, дати свој благослов локалним становницима, међу којима и представницима домородачких народа,“  рекао је шеф прес-службе Патријарха московског свештеник Александар Волков.

11. септембра ће Његова Светост патријарх Кирил обавити обред освећења храма светих Новомученика и исповедника руских у Норилску, чији темељ је постављен и освећен кад је Патријарх посетио ово место 2015. године.

„Предстојатељ Руске Цркве посебну пажњу посвећује развоју наших епархија које се налазе на крајњем северу и Арктику. Овде Црква проводи активан пастирски, друштвени, образовни рад. И веома је важно да се схвати да иако овде, у поређењу са епархијама у централној Русији, живи далеко мање људи, развој ових по броју верника веома малих  епархија представља приоритет за нашу Цркву“, казао је Волков.

Патриархиа.ру (с руског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This