Izaberite stranicu

Споменик Светом архијереју Јовану Чудотворцу, архиепископу Шангаја и Сан Франциска, откривен 7. септембра 2018. у сиротишту Светог Тихона Задонског у Сан Франциску.

„Споменик светом архијереју Јовану Чудотворцу, архиепископу Шангаја и Сан Франциска, поклон Фонда „Дијалог култура: Уједињени свет“, биће откривен данас, 7. септембра, у врту сиротишта и цркве Светог Тихона Задонског, у историјском месту које је директно повезано са животом овог светог архиепископа. Ово место хиљаде поклоника посећује сваке године.“

Свечана церемонија откривања и освећења споменика биће одржана данас поводом 55-годишњице постављања Светог Јована Шангајског у Архиепископији Сан Франциска од стране Руске Заграничне Цркве и 55-годишњице оснивања Конгреса руских Американаца.

Амбасадор Руске Федерације у САД Анатолиј Антонов, генерални конзул РФ у Њујорку Серхеј Овсјаников, потпредседник Већа за координисање сународника у САД Елена Бренскон и други уважени гости позвани су на овај догађај.

Прес служба додала је да је у у јуну о.г. Фонд поклонио Манастиру Ново Дивјејево у Нануету, у Њујорку,  споменик Светом Серафиму, Чудотворцу из Сарова. „Симболично је да ће ови споменици двојици великих светаца Божјих ујединити Источну и Западну обалу САД,“ рекли су представници ове организације.

Извор: Orthochristian.com (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This