Izaberite stranicu

Руска Православна Црква је прикупила 38 милиона рубаља за жене којима је потребна материјална подршка док су у трудноћи и при подизању деце.

Прикупљена средства ће се расподелити на конкурсној основи од стране Синодалног одељења за добротворне и социјалне службе и биће искоришћена за сузбијање абортуса, смештај мајки и као подршка црквеним центрима за хуманитарну помоћ и заштиту материнства.

Према руском Министарству здравља, у Русији је 2017. извршено 627.000 абортуса.

„Упркос многим позитивним променама у протеклих неколико година, још увек се ззапажа велики број побачаја у Русији.Многи кажу да се за абортус опредељују због финансијских тешкоћа. Ми, међутим, одговорно кажемо да смо спремни помоћи свакој жени којој је потребно и учинићемо све што је могуће како не би дошло до  абортуса ,“ каже Марина Студенкина, директорка Синодалног одељења за добротворна питања.

Уз помоћ Руске Православне Цркве у Русији је већ основано 57 склоништа за мајке, од којих је 56 изграђених у последњих седам година. Тренутно постоје и више од 160 црквених центара за хуманитарну помоћ, од којих је 100 основано у последње две године.

Извор: патриархиа.ру (с руског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This