Izaberite stranicu

На дан када Црква Христова прославља Светог пророка Самуила и свештеномученика Филипа Ираклијског – служена је Света литургија, у подгоричком храму великомученика Ђорђа под Горицом.

Светим евхаристијским сабрањем началствовао је јереј Блажо Божовић, уз саслужење протојереја-ставрофора Милете Кљајевића и ђакона Ивана Црногорчевића.

Молитвено је учествовао старешина овог храма, прота Велибор Џомић.

За пјевницом су одговарали појци цркве Светог Ђорђа.

Након што су осветили Дарове и причестили вјерни народ Божији, свештенослужитељи су приступили служењу молебана пред почетак нове школске године.

Сабранима се обратио началствујући свештенослужитељ јереј Блажо Божовић:

„Сабрали смо се данас, помоливши се Господу да наша дјеца, ученици, средњошколци и студенти и сви они који уче – то градиво боље приме и примјене; поготову уколико буду читали Свете Оце и неке друге богоугодне књиге”, пожелевши да им Господ отвори разум како би их сачувао од сваке неприлике и напада; нагласивши, да је то данас посебно потребно, поготову у школама где влада тзв. вршњачко насиље.

Отац Блажо је пожелео потом да деца која добијају благодат Духа Светога – да не буду насилна, него блага, да не праве кавгу, већ да мире – а уколико се над њима буде вршило какво насиље, да их Господ сачува од такве деце, родитеља и друштва. Пожелео је на крају полазницима нове школске године да надаље буду под Божијим заклоном и мудрошћу и свиме ониме за шта смо се молили у храму Божијем.

Заједничарење је настављено у црквеној гостопримници храма под Горицом.

Елза Бибић

Pin It on Pinterest

Share This