Izaberite stranicu

У четрнаесту недјељу по Педесетници, 2. септембра 2018. године, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици одслужена је Света литургија.

Началствовао је протојереј-ставрофор Далибор Милаковић, а саслуживали су му протојереји Мирчета Шљиванчанин и Бранко Вујачић.

Одслужен је и молебан за успјешну нову школску годину.

Свештенсво Саборног храма се иштући благослов Божији, молило за добро здравље, стицање знања и умножавање љубави како ђака и студената који се спремају за наступајућу школску годину, тако и за сав присутни вјерни народ.

Вјернима се бесједом обратио началствујући протојереј-ставрофор Далибор Милаковић и нагласио колико је битно свједочити вјеру, колико је битно старати се о животу и нашим душама управо кроз окупљање у заједници са Христом, која је заједница љубави :

“Сви смо призвани и сви смо дужни да проповједамо и посвједочимо својим животом и примјером Јеванђеље. Дужни смо то ми, који смо хришћани, ми који смо крштени, који се окупљамо у заједници Христовој, а то је заједница љубави”, подсјетио је отац Далибор.

Отац Далибор је нагласио да самим тим што смо призвани и што смо крштени у име Његово, то не значи и да смо задобили Царство Божије.

“То не значи да не треба да узрастамо свакога дана и поправљамо се, радимо на себи да узрастамо у пуноћу мјере раста Христовог. Дакле, треба да се опасујемо добрим дјелима милосрђа и љубави, да се опасујемо добротом, а не злобом и мржњом према ближњима, међу браћом и сестрама нашим. То је хтио Господ да каже, да и ако смо призвани Божији народ, ми смо дужни да непрестано Христа Бога животом и примјером проповиједамо, да непрестано израстамо у висину раста Христовог”, поручио је отац Далибор.

БЕСЈЕДА ПРОТОЈЕРЕЈА-СТАВРОФОРА ДАЛИБОРА МИЛАКОВИЋА

Након Светог причешћа, свештенство је све вјерне покропило водицом за благословен и добар почетак школске године и за сваки напредак и добро у њиховом животу.

Борис Мусић

Pin It on Pinterest

Share This