Izaberite stranicu

Његово високопреосвештенство Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија и Њихова преосвештенства владике буеносајреско и јужно-централноамеричког г. Кирила и диоклијског г. Методија примили су Министарству иностраних послова у Буенос Ајресу, секретар за вјере Републике Аргентине амбасадор г. Алфредо Мигел Абриани и генерална директорка Секретаријата госпођа Андреа Девитау  .

У пратњи архијереја били су архимандрит Евстатије (Аздејковић) из Венецуеле, јеромонах Симеон ( Лопез) из Колумбије, протођакони Никола Радиш из Аргентине и Владимир Јарамаз из Митрополије црногорско-приморске, као и игуманија мати Инес из Гватемале.

У веома срдачном и конструктивном разговору, амбасадор Абриани пожелио је топлу добродошлицу драгим гостима. Подсјећајући да је он тек мјесец дана на позицији секретара у Министарству вјера, господин Абриани је истакао да ће се заложити и учинити све што је у његовој моћи да сарадња Православне цркве Српског Патријархата и Републике Аргентине буде на високом нивоу.

Високопреосвећни Митрополит Амфилохије је заблагодарио домаћинима а потом их је упознао са устројством Православне цркве.

Преосвећени владика Кирило, као изабрани архијереј јужноамеричког континента, у разговору са аргентинским званичницима говорио је о потребама ове Епархије – Српске православне цркве у односу на државну управу.

Директорка Секретаријата, гђа Андреа Девита иницирала је да се у што скорије време састане са владиком Кирилом ради реализације и усклађивања законских аката између Епархије и Републике Аргентине.

Чланови делегације Епархије буеносајреско и јужно-централноамеричке Српске Патријаршије упознали су домаћине са односима администрације и Цркве у државама из којих долазе.

Из Буенос Ајреса протођакон Владимир Јарамаз

 

Pin It on Pinterest

Share This