Izaberite stranicu

Данас на Цетињу, Светом архијерејском литургијом почиње деветнаести Православни дјечији сабор, под слоганом: „Како је дивно и красно кад браћа живе заједно“. Дјечији сабор је један од највећих и најбитнијих саборских свечаности у Митрополији, а за данас је најављено јучешће 1700 дјеце, што је до сада највећи број учесника. Званично отварање предвиђено је за 11 часова испред Цетињског манастира.

Тема овогодишњег сабора су велики јубилеји цркве: Уједињење и васпостављање Пећке патријаршије, 680 година манастира Стањевићи, сто година од обнове Московске патријаршије и сто година страдања царске породице Романових и 330 година од страдања Момишићких мученика.

Поред квиза, који сваке године привуче највећи број заинтересованих, данас ће посебна занимљивост бити представљање „подворја“ православних цркава. Свака школа вјеронауке се припремила да посјетиоцима презентује по једну помјесну цркву на паноима постављеним испред манастира.

Радио Светигора ће цио догађај уживо преносити од 10 часова, из студија на отвореном, који је посебно припремљен за ову прилику.

Поред богатог културног програма, организоване су спортске игре и ликовне радионице у којима ће посјетиоци моћи да узму учешћа.

Добро дошли!

 

Тијана Лекић

Pin It on Pinterest

Share This