Izaberite stranicu

Которанка, сопран Народног позоришта у Београду Маријана Шовран, након успјешног наступа на хуманитарном концерту “Котор за Космет” одржаног недавно на љетњој позорници, у изјави за портал www.spckotor.com похвалила је организаторе и публику и најавила наступ на оперском фестивалу Опероса у Херцег Новом.

“Увијек волим да се одазовем хуманитарним акцијама, јер бити хуман је нешто што сви треба да будемо сходно својим могућностима. Надам се да смо колеге и ја својом умјетношћу и музиком уљепшали вече драгој публици. Осим тога подсјетили смо их на то да постоје људи којима је тешко и које не смијемо заборавити у недаћама и мучним животним тренуцима. Треба похвалити Клуб навијача Црвене Звезде из Котора “Делије” на одличној организацији, хуманости и срдачности, као и све учеснике. Посебна похвала публици, нашим суграђанима који су се одазвали у великом броју и својим учешћем успјели да сакупе 8.500 €. Осим тога, морам рећи да сам уживала пјевати пред својом публиком која ме је срдачно дочекала. Хвала драга моја публико. Увијек ћу радо наступати за вас”, казала је Шовран, која је и чланица хора Српског пјевачког друштва “Јединство 1839” Котор.

На хуманитарном концерту за који је купљено 1.690 карата, иако позорница располаже са 400 мјеста, Шовран је изводила пјесме изворне музике.

“Сјутра 23. августа чека ме концерт класичне музике у организацији Опероса оперског фестивала – јединог у Црној Гори, гдје ћу изводити арије, соло-пјесме композитора као што су: Пучини, Обрадос, Гершвин, Григ, Шуберт, Вила Лабос…

Са мном ће наступати Бојана Брајовић на гитари и Кристина Хаџи Динић на виолини. Концерт ће се одржати у старом граду Херцег Нови испред Цркве Св. Архангела Михаила. Концерт је бесплатан и отворен за све пролазнике и оне који намјенски желе да дођу и подрже нашу умјетност”, казала је Шовран.

Оперски фестивал Опероса у Хецег Новом траје од 22-25. августа.

Карте за остале концерте и оперу “Кармен” могу се купити на Канли кули, Форте Маре и у Институту „Симо Милошевић“.

Предраг Николић

Pin It on Pinterest

Share This