Izaberite stranicu

Министарство иностраних послова Грчке поставило је г. Костаса Димцаса за новог гувернера Свете Горе. У административном центру Кареји, у Саборном храму Протата 13. августа 2018. званично је уведен у дужност нови гувернер уз учешће прота и чланова Свештене општине Атона, који представљају свих 20 светогорских манастира. Овде је дошло до свечаног сусрета чланова Свештене општине са новим гувернером са којим су отишли у храм Протата, где су се поклонили чудотворној икони Матере Божје „Достојно јест“.

Нови гувернер је радио као новинар, а од 2010. године он је генерални директор добротворне организације „Апостоли“ Атинске архиепископије. Био је лични секретар архиепископа Јеронима. Г. Димцас овим је наследио Аристоса Касмироглуа који је обављао ову дужност последњих 8 година, а пре тога био је 10 година на дужности заменика светогорског гувернера. Увођењу у дужност новог гувернера присуствовали су представници Министарства иностраних послова Грчке, Врховног суда, Трговачке коморе, служби безбедности и други.

Нови гувернер ће и даље обављати дужност директора харитативне установе „Апостоли“, која под окриљем Јеладске Цркве руководи добротворним пројектима за указивање помоћи људима у невољи, а такође и у области образовања, медицине и екологије. Светогорски гувернер има канцеларију и води администрацију у Кареји.

Извор: Православие.ру (са руског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This