Izaberite stranicu

Празник Преображење Господње свечано је прослављен у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару. Пред великим бројем вјерника Светом литургијом началствовао је протојереј Љубомир Јовановић уз саслуживање протојереј-ставрофора Слободана Зековића и јереја Младена Томовића.

Свој допринос Светој служби дао је и хор Светог Јована Владимира под диригентском палицом Маје Басарб.

Након што је отац Љубомир прочитао Свето Јеванђеље, поучним словом вјернима се обратио отац Слободан који је казао да је данашњи празник Преображење Господње празник свјетлости, празник радости и велике утјехе:

„Велику нам радост данашњи празник открива:  да је Господ са нама – ту поред нас, да нам даје Себе самога уколико ми отворимо своје срце према Њему, уколико се трудимо да имамо љубави према Њему и једни према другима. Зато је велика радост овог празника коју треба увијек да носимо у срцу своме, радост коју треба да дијелимо једни са другима и да је свједочимо свему свијету.“

Вјерници су у великом броју приступили Светом Причешћу, које се вршило из три Путира. Након Свете литургије, оци су освештали и подијелили грожђе присутном народу.

Дејан Вукић

ПРИЧЕШЋЕ ВЈЕРНИКА – ПРЕОБРАЖЕЊЕ 19.08.2018:

Pin It on Pinterest

Share This