Izaberite stranicu

Проф. др Владимир – Владо М.  Вукчевић (Аризона, 1939 + Лос Анђелес 2018) сахрањен је у сриједу, 15. августа у малој Цркви Светога Саве у Лос Анђелесу. Опело новопрестављеном слуги Божијем служено је у Цркви Светога Саве у Сан Габријелу.

Познати амерички офтамолог проф. др Владимир Вукчевић, велики добротвор Митрополије црногорско-приморске, рођен је 1939. године у Аризони. Школовао се у САД, гдје је завршио Медицински факултет и специјализацију за очнога љекара. Својим прегнућем и вишегодишњим радом постао је један од најбољих окулиста у Америци. Био је власник и директор Клинике за очне болести у Лос Анђелесу у Калифорнији.

Иако рођен у Америци, овај угледни љекар никада није заборавио своје коријене, народ и Цркву.

Проф. др Владимир – Владо Вукчевић, Црмничанин из Глухог Дола, био је велики добротвор Српске Православне Цркве у Америци, а остаће упамћен и његов спомен уграђен и на овим нашим просторима.

Митрополија црногорско-приморска изражава велику благодарност овом великом приложнику који је био први дародавац за обнову Цетињске богословије. Помагао је обнову и изградњу многих храмова и манастира Митрополије црногорско-приморске.

Име приложника проф. др Владимира – Влада Вукчевића уписано је и у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Његовим доброчинством у Храму Светог Јована Владимира у Бару израђен је прелијепи мермерни иконостас за душе његових родитеља Михаила и Софије и њихових кумова протопрезвитера–ставрофора Мила и попадије Зорке Копитовић.

Проф. др Владимира – Влада Вукчевића памтиће народ и Црква Божија у његовој родној груди.

Царство небеско достоблаженом слуги Божијем Владу!

Pin It on Pinterest

Share This