Izaberite stranicu

Игуман манастира Високи Дечани отац Сава Јањић седам мјесеци након убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића сматра да је он представљао сметњу одређеним мрачним структурама.

“Надајмо се да ће ово скидање маски допринети коначном разоткривању убиства Оливера Ивановића, човека и опозиционог лидера, који је био сметња одређеним мрачним структурама, по свему судећи са обе стране или више, за злокобан план који је требало да се спроведе у току ове године. Оливер и сада говори гласније него пре!“, истакао је отац Сава на свом Facebook профилу.

Отац Сава је такође навео да је улога Цркве да брине о свом вјерном народу и спријечи оне који би да га “као вукови распуде и раздијеле, као што су то чинили њихови претходници у новијој историји. Зато смо морали да упалимо рефлекторе, да сви покажу своје право лице“.

Игуман манастира Високи Дечани истиче да је ово прилика за независне новинаре да разголите владавину локалних аутократија и спријече ново крвопролиће широм Балкана.

“Можда из ове тренутне замршене ситуације ипак изађе једна млађа и одговорнија генерација, која неће градити своју будућност на мржњи, застраживању и криминалу, већ на међусобном разумијевању, праштању и нади“, закључује отац Сава.

Извор: КИМ радио

Фото: НСПМ

Pin It on Pinterest

Share This