Izaberite stranicu

Предстојатељи  Оријенталних православних Цркава на Блиском истоку: Његова Светост папа Тавадрос II, папа Александрије и патријарх Столице Светог Марка; Његова Светост патријарх Мор Игњатије Јефрем II, патријарх Антиохије и свег Истокa, и Његова Светост католикос Арам I Велике куће Kиликије, –  одржали су дванаести састанак у Сиријској православној патријаршијској резиденцији у Ачанеу, Бикфаја – Либан.

Њихове Светости су започели састанак молитвом; потом је Његова Светост патријарх Мор Игњатије Јефрем II одржао поздравни говор, после чега су уследили говори папе Тавадроса и католикоса Арама. Они су честитале Његовој Светости патријарху Мор Игњатију Јефрему на освећењу нове Патријарашке резиденције у Либану.

Током састанка  разговарала о се о неколико питања од заједничког интересовања, укључујући присуство хришћанства на Блиском истоку, ситуацију Сиријске Православне Цркве у Индији, званични теолошки дијалог са Црквама и рад пододбора. Потписано је и званично заједничко саопштење о стању хришћана у овој области и пастирском раду међу њима у данашњим условима.

Извор: ОСР (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This