Izaberite stranicu

Јерусалимски патријарх Теофил пружио је пуну подршку српском народу и цркви уз поруку да је „Косово увијек било и биће српско“, каже министар у Влади Србије Ненад Поповић.

Током сусрета са поглаваром Јерусалимске православне цркве, министар Поповић је истакао да Србија никада неће признати Косово, нити ће дозволити да постане члан Уједињених нација.

Патријарх Теофил пренио је своју подршку Србији, прије свега у очувању КиМ, оцијенивши да је црква гарант очувања српског народа на Косову. Такође, истакао је одличне односе Јерусалимске патријаршије и Српске православне цркве.

Јерусалимски патријарх је навео да је на Косову створен идентитет и култура српског народа, његова државност, као и СПЦ, због чега „Србија никад не смије да преда Косово“.

Српски министар за иновације и технолошки развој боравио је у Јерусалиму, гдје је учествовао на Међународној конференцији о науци и технологији „Thinking out of the box“, заједно са министрима више од 25 земаља.

Осим сусрета са Патријархом јерусалимским Теофилом, Поповић се у Израелу састао са министром науке и технологије те земље Офиром Акунисом, као и министром пољопривреде Уријем Ариелом.

Извор: Тањуг

Pin It on Pinterest

Share This