Izaberite stranicu

Друштво пријатеља Манастира Светих Архангела и Дом културе Грачаница по четврти пут традиционално је организовало дводневну манифестацију „Спасовдански дани у Призрену“ која је почела у сриједу, 16.маја у атријуму Цркве Св. Спаса наступом ученика Призренске богословије „Светих Кирила и Методија“ а завршила се на Спасовдан Литургијом у цркви Светог Спаса и богатим ујетничким програмом.

Литургију је служио архимандрит Михајло, игуман Манастира Светих Архангела, уз саслужење јеромонаха Исидора, заменика ректора Призренске богословије и јереја Слободана Ђорића, старјешине призренског Саборног храма. Литургији су присуствовали ученици Призренске богословије.

У оквиру манифестације отворена је изложба „Призренски времеплов“ фотографије митрополита и епископа Рашко-призренске епархије (1854-1941) и ректора Призренске богословије (1871-1941),  ауторке др Александре Новаков, представљена књига „Црквени живот православних Срба у Призрену и његовој околини у XIX веку (са успоменама писца)“ Петра Костића, као и изложба „Јесен у Призрену“ на којој су представљене слике са ликовне колоније одржане у Манастиру Светих Архангела.

У умjетничком дијелу програма учествовали су хорови ученика Српске православне богословије „Свети Кирило и Методије“ и  „Цар Душан“ из Штрпца као и музичка група „Санвила“.

Манифестација „Спасовдански Дани у Призрену“ реализована је благословом Епископа рашко-призренског г. Теодосија под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије и Општине Призрен.

 

ТВ Храм „Спасовдански дани у Призрену“:

 

Pin It on Pinterest

Share This