Izaberite stranicu

У Недељу која je посвећена женама мироносицама, првим свједоцима Христовог Васкрсења, служена је Света литургија у храму Светог Јована Владимира у Бару.

Светом службом началствовао је протојереј-ставрофор Ђорђе Кнежевић парох земунски, а саслуживали су протојереј Љубомир Јовановић и јереј Младен Томовић, као и ђакон Александар Лекић.

На крају Свете литургије присутним вјерницим обратио се отац Ђорђе који је подсјетио да за човјека који је испуњен вјером и силом Божијом ништа није немогуће.

-Да нас као у данашњем Јеванђељу Господ напуни Светим духом и молитвом, снагом божанске силе. Жене мироносице пришле су да отворе гроб и запитале се како да помере камен који је превелик. Камен да помјеримо који је велики за нас?! Ништа није велико, ништа није тешко и све се може урадити вољом Божијом и снагом. Не требамо некад да размишљамо како и шта треба да урадимо, него да почнемо и Господ ће то завршити, јер види срца наша и види добру намјеру нашу. Као што је и овдје прије много година започето, а ево сада и завршено ово прелепо здање о којем се у цијелом свијету прича, препричава и говори. Како у једном малом граду на мору, у једној малој држави има највећа црква. Е ту цркву да пунимо, да довршимо и чувамо, закључио је отац Ђорђе.

Протојереј-ставрофор Ђорђе Кнежевић парох земунски је прије много година био парох барски и себе је уградио у овај Храм. Својим несебичним залагањем дао је немјерљив допринос како би се овај Храм завршио у планираном року.

Сабрање је настављено у крипти Храма уз присјећање на минуле дане и вријеме када је отац Ђорђе био настојатељ овог храма.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This