Izaberite stranicu

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу Божију у цркви Светог Спаса у Радовићима код Тивта.

У току Литургије Владика је у чин протопрезвитера произвео мјесног пароха оца Алексанра Брашанца.

Новом протопрезвитеру он је пожелио да га Господ укријепи да још ревносније настави да дјела свето дјело служења Господу, Цркви Божјој и народу Божјем.

Отац Александар је заблагодарио ријечима да свештеници треба да буду омиљени у народу као што су апостоли били омиљени у народу.

“Али треба исто тако да и народ буде омиљен свештенику. Када се успостави такав однос, онда ће и Царство Божије бити унутра у нама и са нама”, рекао је отац Александар.

У литургијској проповиједи Митрополит Амфилохије је рекао да народи земаљски и данас сматрају да је Христос велики пророк, као што су то сматрали и његови савременици.

“Али земаљски народи би хтјели да њега учине царем земаљским, као што су то хтјели и они Јевреји”, казао је Митрополит црногорско-приморски.

Он је казао да земаљски народи брину о хљебу, а Господ је обећао храну која не пролази и воду од које се не жедни, и то је испунио, и данас испуњава.

“И данас тај хљеб, Њега као хљеб живота, Он дарује свакоме људскоме бићу, и даје ту воду која отиче у живот вјечни. То је оно што је Црква примила силом Духа Светога и што Цркву чини Црквом Божјом, Црквом Христовом кроз вјекове”, казао је Митрополит Амфилохије.

Рајо Војиновић

Фото: Јован Радовић

 

Pin It on Pinterest

Share This