Select Page

Не знате ли да је медијско извјештавање о Сирији највећа медијска лаж нашег времена?„, рекао је Фламански свештеник отац Даниело Мас који живи у Сирији у самостану у граду Кара, 90 километара сјеверно од главног града Дамаска.

Отац Даниел био је свједок “грађанског рата” и према њему, сва западна извјештавања о сукобу у Сирији су велика заблуда. Укратко: “Американци и њихови савезници желе у потпуности уништити земљу.”

Прије два дана објавио је писмо свима који желе знати истину:

Међународно право замијењено је законом џунгле и једини циљ свега овога је да под сваку цијену ангосаксонске силе Новог свјетског поретка желе доминирати и разорити суверенитет Сирије. Кад то нису успјели с терористима кренули су с војним интервенцијама али под истим изговорима. Срећом, Русија им пружа отпор. Хришћани су иза Асада

Отац Даниело Мас годинама шаље извјештаје о стварности у Сирији који западни медији не желе објавити. Тврди да иза Асада стоје сви хршићани и да је он донио мир и независност земљи те да га због тога западне силе желе уништити. Такође тврди да су сва медијска извјештавања са Запада о Сирији једна велика лаж и обмана.

„Идеја да је сиријски народ устао против Асада, да су сиријски људи подигли устанак против њега је нетачна. Ја сам био у Кари 2010. године видио својим очима како агитатори изван Сирије организирају протесте против владе и регрутују младе људе. То је снимала и емитовала Ал Јазира. Убиства су почињена од стране терориста против сунитских и хришћанских заједница у настојању да се посије вјерски и етнички раздор међу сиријске људе. Колико ја знам Сиријци су заправо били врло уједињени.“

Његове ријечи потврђују и фотографије објављене 12. априла које приказују Дамаск на улици у подршци Асаду с напоменом да их Запад неће објавити.

„Прије рата, то је била складна држава, секуларна у којој су различите вјерске заједнице биле у миру. Образовање је било бесплатно, здравствена заштита је била добра и нисмо имали много сиромашних. Могли сте слободно изражавати своје политичке ставове но људи нису превише бринули о политици јер је био мир“, говорио је отац Даниело додајући:

“Не знате ли да је медијско извјештавање о Сирији највећа медијска лаж нашег времена? Они су вама продали чисту бесмислицу с Асадом! Побуњеници су ти који су отимали и убијали. Мислите ли да су сиријски људи тако глупи? Мислите ли да су ти људи били присиљени навијати за Асада и Путина? Ти извјештаји масло су Американца који су умијешали прсте у свему томе, због природних ресурса у овој регији и због Путина.

Између обичних муслимана и хришћана, није никад било никаквих проблема. То је та радикална исламска западом предвођена група побуњеника који нас желе поклати. Ја вам говорим истину којој сам лично свједок. И нико ми не мора вјеровати, зар не? Медији могу или допринијети масакру сиријских људи или помоћи сиријском народу. Нажалост међу новинарима има превише слијепих сљедбеника и што је најважније обичних кукавица. Истина је уосталом одувијек била спорна.“

Отац Даниело не вјерује у хемијски напад Асада и тврди да је то измишљотина коју сад, кад су терористи били побијеђени, Запад узима као разлог војне интервенције, јер они, по његовом мишљењу, неће стати док Сирију потпуно не униште. Но, додаје како због Русије и Кине, то им неће проћи тек тако.

Сличног је мишљења и сиријски бискуп:

„Нама је Бог послао Русију“, рекао је својевремено сиријски католички бискуп Мтанос Баттах из Дамаска у разговору за италијанску Пандора ТВ описујући ситуацију у Сирији. Он је тако јасно рекао: „Да нам Бог није послао Сиријску Арапску војску и Русију, сви би били масакрирани!“

За бискупа Батха прави разлог масакра у Сирији је империјалистичка политика САД-а и слабост Еуропске Уније. Такође, додао је да је Запад угрозио све дипломатске канале са Сиријом. „Цијели свијет говори у име сиријског народа, а нико не жели да чује сиријски народ“, рекао је бискуп додајући да је западна пропаганда на страни империјалиста који желе уништити и освојити Сирију, а не спасити је како нам то медији пласирају.

Извор: дневно.хр

 

Pin It on Pinterest

Share This