Select Page

Према статистици Савезне полиције, успех немачке политике мултикултуралности доведен је у питање пошто се из статистике види да ова традиционално хришћанска земља више није безбедна за своје вернике. Број криминалних радњи усмерених према хришћанима у Немачкој досегао је 100 случајева прошле године. Ови подаци су сакупљени први пут после неколико ноторних случајева, а на захтев министра унутрашњих послова Томаса Мезијера.

Једно озбиљније убиство и мање телесне повреде и пљачке наведене су у досијеу полиције. Четвртину напада сачињавају скврнављења хришћанских симбола и цркава. Забележен је један случај убиства у баварском месту Пријену на језеру Химзеу у априлу 2017. када је авганистански мигрант избо на смрт Авганистанку која је прихватила хришћанство испред њене деце. Ово је само један од 14 злочина које су починили избеглице и азиланти. Овај полицијски извештај је изазвао реаговање међу политичарима земље из странке Хришћанске демократске уније којој припада и Ангела Меркел.

Баварски министар унутрашњих послова Јоахим Херман, коментаришући овакве вести из медија, рекао је да „интегрисање у Немачку значи толерисање хришћанске културе ове земље без оно ‘али’…Ако желе да живе овде морају оставити за собом антихришћанска расположења. У супротном, имигранти овде нису добродошли. То није ствар wihove добре воље, већ императивни захтев.“

Извор: ОСР

Pin It on Pinterest

Share This