Select Page

Непрекидни значај учења доминиканског свештеника, теолога и философа Томе Аквинског за Цркву и теологију истакао је проф. Стефан Херцберг са Философске-теолошке академије свeтог Георгија у Франкфурту. Тома Аквински је и даље један од најважнијих ауторитета у области теологије и философије, казао је шеф катедре за Историју философије и практичну философију. Херцберг је казао ово у суботу у Бечу на маргинама традиционалне прославе светог Томе коју се уредили доминиканци. Кардинал Кристоф Шенборн, који је и сам члан Доминиканског реда, председавао је свечаним богослужењем.

Тешко да је неко други тако „маестрално успео да древне мудрости доведе у везу у продуктиван однос са сведочењем хришћанског Откривења „, казао је Херцберг.

Спомен на философа, теолога и покровитеља римокатоличког високог школства Тому Аквинског (1225-1274) одржан у недељу 28. јануара 2018. године, био је повод да се уреде многа догађања на аустријским универзитетима у Линцу, Сент Пелтену и Бечу. Прослава светог Томе у Инсбруку заказана је за 31. јануар 2018. године.

Извор: Катпрес (с немачког Информативна служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This