Select Page

У четвртак, 24.08. је у Будви, на простору између цркава одржано друго вече манифестације „Ћирилицом“, у организацији ЈУ Народна Библиотека Будве и Удружење издавача и књижара Црне Горе, у сарадњи са Црквеном општином Будва.

Поводом 170 година „Горског вијенца“ чланови књижевног друштва „Његош“: Милутин Мићовић, Милица Бакрач, Бећир Вуковић, и Андрија Радуловић су читали своју поезију.

Након тога је одржан округли сто на тему „Ћирилица – латиница /искушење мултикултуралности у контексту ЕУ/“ на којем су говорили проф. др Александар Јерков, професор књижевности и књижевни критичар, Божена Јелушић, и проф. др Синиша Јелушић. У оквиру округлог стола је било ријечи о пасивном терору који ћирилица трпи на овим просторима, али и о генералном проблему са којим се сусреће већина језика у свијету, у свјетлу чињенице да је енглески језик постао lingua franca.

У оквиру манифестације  „Ћирилицом“ ће се још одржати и поетско вече Елке Њаголове 25.08., представљање књиге „Слово о полку Игореве“ 26.08., те поетско вече Славомира Гвозденовића и Лучијана Алексијуа 27.08.

Pin It on Pinterest

Share This