Izaberite stranicu

Црквена општина Будва, Стари град и чланови удружења за спортски риболов „Туна“ су на Богојављење 19.01.2017 године након Свете Литургије и Великог водоосвећења у Храму Свете Тројице организовали пливање за Часни Крст на плажи испред ресторана „Порто“.
Ове године се на нашу велику радост удвостручио број учесника у богојављенском пливању. После освећења мора у хладној води запливало је 55 пливача, међу којима је било доста дјеце.  Најмлађи овогодишњи пливач Немања Кисић рођен је 2008 године. Браћа Руси су и ове године узели учешћа у овом витешком такмичењу, а међу пливачима су биле и двије дјевојке.

До Часног Крста који је био удаљен на 33 метра од обале по трећи пут је први допливао Данило Драговић, будвански ватерполиста и репрезентативац јуниорске репрезентације Црне Горе.
Након пливања у ресторану „Порто“ уприличено је послужење за све учеснике.

Побједника овогодишњег пливања Црквена општина Будва је наградила иконом Пресвете Богородице Тројеручице, књигом о светом Јовану Крститељу а велики ручни Крст му је додијељен на чување до следећег Богојављења. Удружење ликовних умјетника Будве му је  даривало умјетничку слику архитекте Младена Суђића.
Свим учесницима овог такмичења протојереј Борис Радовић је уручио захвалнице и даривао им књигу и крст а поклоничка агенција Одигитрија награђује их путовањем у манастир Пиву.

Протојереј Борис Радовић

Pin It on Pinterest

Share This