Izaberite stranicu

У част и славу великог српског светитеља и просветитеља, Светог Саве, Српско просвјетно и културно друштво «Просвјета» расписује литерарни конкурс за ученике основних школа, под називом: „Cвети Сава у Боки“
Позивамо ученике да пишу о свецу чудотворцу, чији култ је веома јак у Боки Которској и који је ту долазио пред свој пут у Свету Земљу. Очекујемо да ученици развију машту користећи топониме о шуми Савини, о Савиној води, црквама које носе име њему у част.
Учешће на конкурсу имају сви ученици основних школа са подручја Боке Которске. Радови могу да буду прозни или поетски, написани без граматичких грешака, ћириличним писмом. Обим не треба да пређе четири странице формата А4, писано на писаћој машини или читким рукописом.
Рок   за  достављање је 20 јануар 2017. године. Сви радови из исте школе могу бити обједињени у једној коверти, са обавезном назнаком на сваком раду о ученику, име и презиме, разред, наставник. Радове достављати у затвореним ковертама, на адресу: СПКД «Просвјета», Херцег Нови, поштански фах код поште 85340 Херцег Нови, или у «Књижари со» (Трг «Николе Ђурковића» у Херцег Новом).
Комисија састављена од професора књижевности и књижевника вриједноваће све приспјеле радове и одабраће најбоље у конкуренцији прозе и поезије. Аутори најбољих радова биће награђени пригодним наградама. Објављивање резултата лирераног конкурса «Свети Сава у Боки» и додјела награда биће 27. јануара 2017. године.

Извор: Ин4С

Pin It on Pinterest

Share This