Izaberite stranicu

Терор и бруталност, који у циљу идеолошке манипулације чини режим Мила Ђукановића, уз саслужење Ранка Кривокапића, премашује оквире најсрамнијих тоталитарних режима, казао је функционер Демократског фронта ДФ Милун Зоговић поводом рјешења Министарства унутрашњих послова МУП-а којим о протјеривању протојереја Велибора Џомића.

Подсјећамо, у рјешењу МУП-а се наводи да Џомић и мора да напусти државу до понедјељка.

Та одлука је донијета након што је Агенција за националну безбједност АНБ оцијенила да Џомић представља пријетњу за националну безбједност.

“Док се разноразни бјелосвјетски пробисвијети, жбирови и криминалци чашћавају црногорским држављанством, политичка одлука да се из Црне Горе протјера свештеник, хранитељ породице, доктор наука и универзитетски професор Велибор Џомић, унижава достојанство свих наших грађана независно којој вјери и нацији припадају. Фрустрација и мржња минорне партије, која је далеко испод цензуса, и њених функционера према Митрополији и изворним вриједностима Црне Горе, прераста у правно насиље и терор, који по Кривокапићевом налогу у дјело спроводи министар Рашко Коњевић”, рекао је Зоговић.

Он је поручио министру унутрашњих послова Рашку Коњевићу да се “у његовој злурадој жељи да Мирашевој НВО обезбиједи доминација, не може хапсити канонска црква и Митрополија, која има континуитет и непромијењен светосавски дух”.

“Устав Црне Горе, министре Коњевићу, промовише одвојеност цркве и државе, па не можете чак ни с позиције министарства силе кршити Устав”, нагласио је Зоговић.

Према његовим ријечима, стављање Министарства унутрашњих послова у сврху прогона цркве и свештеника понајбоље говори о партијском карактеру и заробљености институција државе, “која консензусно претендује да се прикључи ЕУ”.

“Легенда каже да је цар Нерон оковао Светог Петра, а историјски извори да је Нерон први римски цар, који је претрпио дамнатио мемориае – то јест забрану сјећања, односно протјеривање из јавне успомене, јер је његова владавина по наређењу Сената формално избрисана из списка владара. Зато, у памет се браћо Црногорци, јер срам и брука живе довијека”, закључио је Зоговић.

Извор: cdm.me

 

Pin It on Pinterest

Share This