Izaberite stranicu

195478.b

Грб Архангелска

Општинске установе у Архангелску своје просторије неће давати на коришћење за вршење окултне праксе. Ово је изјавио градоначелник Виктор Павленко након што му се обратила Архангелска епархија.

Градоначелник Архангелска Виктор Павленко Градоначелник Архангелска Виктор Павленко

Клир је замолио градоначелника да не дозволи наступ Фариме Хадујеве, учеснице у познатом телевизијском шоуу о биоенергетским способностима, пише «Росијскаја Газета».

Требало је да допутује у главни град Поморја 22. јануара и да одржи семинар у Архангелском градском културном центру. Цео град је био облепљен огласима.

Уочи доласка биоенергетичарке руководилац епархијског одељења за односе Цркве и друштва истакао је да «грађани могу бити подвргнути опасном окултном утицају у случају одржавања семинара».

– Могу настрадати породице и деца, јер су у програму посете најављене теме «Проблем рађања деце – породични односи» и «Узроци болести». Практично, грађани који учествују у семинарима подвргавају се ризику нестручне медицинске интервенције као и промене свести, – рекао је он. – Међутим, информације о евентуалним последицама оваквих интервенција се не наводе. У случају да здрављу грађана буде нанета штета, биће врло тешко пронаћи прави разлог као и саму биоенергетичарку и захтевати од ње надокнаду за причињену штету, пошто нико не преузима било какве писане обавезе.

Са своје стране, чаробница је изјавила да се први пут среће с оваквом забраном и тумачењем њених наступа. А на њеној страници у друштвеној мрежи појавио се оглас о томе да се семинар одлаже за 22. март ове године. Засад се не наводи место одржавања сусрета, пише «РГ».

Са руског: Марина Тодић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This