Izaberite stranicu

Благословом Свјатјејшег Патријарха московског и целе Русије г.г. Кирила, Председник одељења за спољне црквене везе Московског Патријархата, Митрополит Волоколамски г. Иларион је 19. и 20. децембра 2014. год. био у радној посети у Р. Македонији. Касно увече 19. децембра, на граници са Р. Бугарском њега је дочекао Амбасадор Руске Федерације у Р. Македонији, г. Олег Шчербак.

Митрополит Волоколамски г. Иларион се 20. децембра сусрео са Архиепископом Охридским г.г. Јованом у клиници „Мајке Терезе”, у Скопљу.

Затим је, Митрополит г. Иларион, остварио сусрет и са Председником Р. Македоније, г. Ђорђем Ивановим, као и са Премијером Р. Македоније, г. Николом Груевским. Митрополит г. Иларион се исто тако сусрео и са архиепископом Македонске Православне Цркве г. Стефаном, која пребива ван заједнице са Православним Црквама, са циљем регулисања канонског статуса те црквене структуре.

Ове информације преноси официјални сајт Руске Православне Цркве – Московска Патријаршија и сајт Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије.

Извор: Охридска архиепископија

Pin It on Pinterest

Share This