Izaberite stranicu

„Делије“ Херцег Новог и њихови пријатељи из Никшића, у сарадњи са црквеном парохијом Стари град, прексиноћ су у цркви Светог Арханђела Михаила у Херцег Новом одржали помен и помолили се за душу Марка Ивковића (25) из Земуна, навијача Црвене звезде који је убијен у Истанбулу током одигравања евролигашке утакмице Галатасарај-Црвена звезда.

– Марка Ивковића нијесмо познавали, али је он јако добро знао Црвену звезду и ваљда је због тога волио. Тако посвећеног следбеника Звезда је трагично и бесповратно изгубила и сада се опраштамо од њега. Марко Ивковић прешао је стотине километара да би гледао своју Звезду. На том путу без повратка изгубио је живот, а послије тога сви се осјећамо поражени. Јер начин на који се то догодило није достојан човјека – казао је један од херцегновских „Делија“ Иван Вујовић, пред почетак молитве. Отац Никола Тодоровић је казао да је Марко Ивковић имао само 25 година.

– Овај младић страдао је на правди бога, носећи крст судбине свог народа. Вечерас смо се у Херцег Новом сабрали да искажемо бол за једним младим човјеком. Хвала вам, омладино Херцег Новог, који сте нашли времена и начина да се сјетите свог „Делије“ којег нијесте познавали. Ви сте млади људи који морате бити истрајни, прије свега у вјери. Морате бити способни да побиједите себе, своје слабости и немоћи. Овог пута, поред Марка, сјетимо се и Немање, навијача Партизана, који је погинуо у Београду. Сјетимо се нашег спортисте Јована Косаћа који је недавно убијен на правди бога. Размислите како живите и хајде да промијенимо једни друге… Навијајте спортски, живите спортски и нека вам тај ваш хоби буде дјелатност надахнућа. Будите увијек способни да понесете крст који вам је бог дао. Будите праведни, будите братољупци, будите богољупци, будите понос и овог града и свога клуба и свог народа. Трудите се да буде што мање негативних страсти, дроге, пијанства, а што више одличних ђака, студената, што више спортиста и њихових добрих резултата. Ми као ваши духовни родитељи поносимо се вама, а тугујемо за онима који невино страдају и изгубе животе као што је био случај с нашим Марком Ивковићем. Нека његова невина почива у рају – рекао је Тодоровић.

– Лијепо је што смо се ујединили у молитви. Вечерас није важно за кога навијамо. Вечерас се молимо да поменемо брата Марка и његову невину душу која иде у рај и да нас опомене да се овако нешто више никад не догоди – казао је парох луштички протојереј Никола Урдешић.

Зоран Шакотић

Извор: Дан

Pin It on Pinterest

Share This