Izaberite stranicu

Из француске организације Солидарност за Косово је саопштено да је то путовање прилика за најсиромашнију дјецу да по први пут виде море и уживају у купању

Француска организација Солидарност за Косово и ове године је организовала љетовање за дјецу из српских енклава са Косова, у оквиру које је јуче у Чању стигло 40 малишана.
Из те организације је саопштено да је то путовање прилика за најсиромашнију дјецу да по први пут виде море и уживају у купању.
„То је такође прилика да прекину живот у изолацији, упознајућу другу дјецу, стварају нова пријатељства и истовремено уживају у распусту на мирном мјесту, далеко од тешке свакодневице“, казао је директор те организације Арно Гујон.
Mališani iz srpskih enklava na Kosovu stigli na prvo ljetovanje
“Ово љетовање, које ће трајати седам дана, биће испуњено културно – умјетничким активностима, као што су позориште или сликарство, али ће, такође, бити и екскурзија бродом до јадранских острва или до манастира Острог. Паралелно са тим активностима , свакодневно купање ће бити прилика да дјеца науче да пливају, захваљујући школи пливања“, рекао је Гујон.

Хуманитарни пројекат, према његовим ријечима, у потпуности финансира организација Солидарност за Косово, којој су 700 донатора из Француске дали подршку, а којима је посебно стало до среће ових малишана.

Извор: vijesti.me

Pin It on Pinterest

Share This