Izaberite stranicu

Пословни центар „Јефимија“, у власништву БК компаније у Москви, посетио патријарх Иринеј. Захвалио се породици Карић на „борби за опстанак косовских светиња, а посебно манастира Пећке патријаршије“.
Поглавар Српске православне цркве патријарх Иринеј посетио је Пословни центар „Јефимија“, у власништву БК компаније у Москви и пружио подршку породици Карић, саопштила је БК група, додавши да је посети присуствовао и амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић.
„Патријарх Иринеј је пружио огромну подршку породици Карић у њеној економској борби у времену тешке глобалне кризе у којој, упркос свим тешкоћама, упошљавају хиљаде радника“, наводи се у саопштењу БК групе.
Како је пренето, патријарх је у књизи утисака записао да је мало компанија које на сличан начин промовишу српску историју, културу и традицију ван граница Србије, као што то чини БК група.
„Са особитим поносом посетио сам ово српско здање у славној Москви. Породици Карић желим пуно успеха на свим пољима делатности. Посебно им захваљујем што и тако далеко од Србије воде дневну борбу за опстанак косовских светиња, а посебно манастира Пећке патријаршије“, записао је патријарх Иринеј у књизи утисака, пренела је БК група у саопштењу.
Један од оснивача БК Компаније, посланик Драгомир Карић, рекао је том приликом у Москви да је посета патријарха, митрополита црногорско-приморског Амфилохија и других свештеника у његовој пратњи, велика част за породицу Карић и све запослене у БК Компанији и поручио да ће породица Карић „учинити све да пословни контакти и суживот Албанаца и Срба на Косову што пре заживе“.
„Наша борба за наслеђе Срспке Православне Цркве биће вечна“, закључио је Карић, пише у тексту.

Извор: РТС

Pin It on Pinterest

Share This