Izaberite stranicu

У сриједу 17. јула 2013. године Богословију Светог Петра Цетињског посјетио је бивши дугогодишњи професор и васпитач  ове средњобогословске школе, свештеник Србислав А. Стојанов са породицом. Свештеник Србислав Стојанов сада службује на парохији у Бачкој Тополи, у епархији Бачкој.
Као врсни зналац и предавач Црквеног појања, о. Србислав је по благослову Светог Архијерејског Синода и блаженопочившег Патријарха Српског г. Павла, и Високопреосвештеног Митрополита Црногорско – приморског г. Амфилохија, у периоду од 1995. до 2001. године предавао у Цетињској Богословији, да би након тога по благослову Светог Архијерејског Синода СПЦ прешао за професора Црквеног појања у Богословију Светог Арсениј Сремца у Сремским Карловцима.
Поред предавања из Црквеног појања са правилом о. Србисалав Стојанов, био је и разредни старешина петој генерацији обновљене Цетињске Богословије (1996-2001).
Драгог професора и његову породицу у Богословији на Цетињу, дочекали су његови бивши ђаци, професор Богословије Благоје Рајковић и уредник Катихетског програма Радија Светигоре Александар Вујовић.
Након сусрета у зборници Богословије о. Србислав Стојанов, са породицом обишао је и Цетињски манастир, поклонивши се моштима Светог Петра Цетињског и десној руци Светог Јована Крститеља и дијелу Часног и животворног Крста Господњег.

Извор: www.svetigora.com

Pin It on Pinterest

Share This