Izaberite stranicu

Традиционални фестивал православне културе „Царски дани“ који је ове године посвећен 400-ој години Дома Романових, отворен је 15. јула у Јекатеринбургу.

Како је речено из прес службе Јекатеринбуршке епархије, очекује се да ће и ове године на фестивал доћи поклоници из читавог свијета.

„Ове године програм обилује концертима, сусретима, екскурзијама, многобројним изложбама, промоцијама књига посвећених Царској породици“, казали су из прес службе.

Отварање фестивала почело је освећењем престола припрате Светих царских страстотрпаца,  која је подигнута на мјесту подрумске собе куће Ипатијева, гдје су убијени чланови царске породице и њихове вјерне слуге. 16. јула учесници Царских дана кренуће у литију путем  којим су царски мученици дошли у Јекатеринбург. У ноћи између 16. и 17. јула од Храма на крви до манастира на Гањиној јами, гдје су спаљени остаци царских мученика, кренуће литија.

17. јула биће обиљежено десет година освећења Храма на крви. Тај храм је у Јекатеринбургу подигнут 2003-2004 године на мјесту убиства царске породице.

Фестивал православне културе Царски дани годишње се организује у знак сјећања на трагичну погибију породице потоњег руског цара у Јекатеринбургу, саопштава Итар Тас.

Pin It on Pinterest

Share This