Izaberite stranicu

За нападаче на богослове код Книна Општинско тужилаштво у Шибенику предложило изрицање васпитних мера.

Општинско државно тужилаштво у Шибенику предложило је изрицање малолетничких казни седморици малолетника из Кистања код Книна који се терете да су у марту из мржње напали осам ученика богословије СПЦ из манастира Крка.

Том приликом један богослов је теже, а петорица лакше повређена. У предлогу Већу за младе шибенског Општинског суда седморици се ставља на терет да су 17. марта 2013. у Кистањама, услед верске и националне нетрпељивости, напали осам полазника Богословије Манастира Крка, причекавши их са припремљеним гранама и даскама с циљем наношења телесних повреда, саопштило је тужилаштво.

Један малолетник терети се за наношење тешких телесних повреда ученику богословије, а остала шесторица за наношење лакших телесних повреда петорици ученика.

Предложено је да се тројици малолетних нападача изрекне васпитна мера, односно да им се досуди појачана брига и контрола, уз дневни боравак у васпитној установи уз посебну обавезу да се извину повређеним богословима.

За осталу четворицу предложено је изрицање васпитне мере појачане бриге и надзора уз посебну обавезу да се извину оштећенима, али није тражен смештај у васпитној установи.

Такође је тражено продужење мера опреза, односно да се свима забрани посета манастиру Крка и ширем подручју на удаљености не мањој од километра, као и приближавање и успостављање директне или индиректне везе с нападнутим богословима на најмање 100 метара.

Извор: РТС

Pin It on Pinterest

Share This