Izaberite stranicu

По благослову Епископа корсуњског Нестора од 15.до 20. јула одржаће се Дванаесто годишње поклоништво православних општина Португалије Путем апостола Јакова (Camino de Santiago), саопштили су за Благовест-инфо из парохије Свих светих.

Група поклоника, коју чине парохијани православних парохија Лисабона и Порту (Португалија), као и гости из Кијева и Николајева (Украјина), ове године кренуће из престонице Галиције Ла Коруња и проћи ће тзв. „енглеским путем“ до града Сантјаго-де-Компостела и катедралног саборног храма у којему се чувају мошти светога апостола Јакова Заведејева.

На путу ће се поклоници молити, читати псалме и упознавати са хришћанским светињама и знаменитостима Галиције. Духовник  поклоничке групе, настојатељ лисабонске парохије Свих светих игуман Арсеније (Соколов) за поклонике ће вршити молитвено читање Светог Писма (lectio divina).

У једном селу, на периферији  Сантјага биће служена Божанствена литургија, а у суботу, 20. јула молебан у катедралном саборном градском храму, крај моштију светога апостола Јакова.

Pin It on Pinterest

Share This