Izaberite stranicu

На инцијативу, а уз помоћ и благослов Црквене Општине Невесиње, организовано је поклоничко путовање дјеце са посебним потребама ,,Моја нада“ из Невесиња. Вођа овог поклоничког путовања био је јереј Немања Лукета ,уз помоћ васпитача овога центра и родитеља дјеце.

moja nada2Прва поклоничка посјета била је манастиру Острог, гдје су скоро сва дјеца без икаквих проблема пјешке изашла од Доњег до Горњег манастира, приступили и цјеливали мошти Светог Василија Острошког, гдје им је прочитана молитва за здравље.

Следећи манастир овог путовања био је манастир Ждребаоник, гдје су такође сви приступили и цјеливали мошти Светог Арсенија Сремца. Превелику и несебичну благодарност на указаном гостопримству и послужењу дугујемо игуманији и сестрама овога манастира.

Као последње одредиште овог путовања био је манастир Тврдош. По доласку у овај прелијепи манастир били смо дочекани од Његовог Преосвештенства умировљеног епоископа Атанасија, заједно са братијом манастира. Осим благодарности на гостопримству и богатом послужењу, дјеца су највише била радосно почашћена владикиним благословом и очинском љубављу поклоњену овој дјеци.

После незаборавног путовања пуни благодати и утисака поклоници односно дјеца са посебним потребама ,, Моја нада“ вратили су се у Невесиње, са надом на исцелење и оздрављење душе и тијела.

Јереј Немања Лукета

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Pin It on Pinterest

Share This