Select Page

sobor_ap_andreja_krest-200x300По благослову Патријарха московског и све Русије Кирила и Архиепископа атинског и све Грчке Јерониме, крст на коме је распет свети апостол Андреј Првозвани боравиће од 11. јула до 2. августа у Русији, Украјини и Белорусији.

„Крст на коме је апостол распет, чува се у православном храму у грчком граду Патра, на полуострву Пелопонез, и представља велику светињу хришћанског свијета. Преношење ове светиње на територију Руске православне цркве поклапа се са 1025-годишњицом крштења Русије“, саопштио је Александар Гатилин, представник Фонда светог Андреја Првозваног, који организује овај догађај.

Крст ће боравити од 11. до 15. јула у Петрограду, од 16. до 26. јула у Москви, од 26. до 28. јула у Кијеву и од 29. јула до 2. августа у Минску.

„Доношењем крста светог апостола Андреја у Петроград, Москву, Кијев и Минск наглашава се да духовни живот народа три земље истиче из истог извора – благослова светог апостола Андреја и крштења у Кијеву 988. године“, истакао је Гатилин.

Pin It on Pinterest

Share This