Izaberite stranicu

Протојереј-ставрофор Велибор Џомић саопштио је да је МУП Црне Горе, у својству другостепеног органа, уважио жалбу и својим рјешењем због незаконитости поништио четврто по реду рјешење Подручне јединице МУП-а у Подгорици којим је одбијен његов захтјев за одобрење привременог боравка по основу спајања породице, преноси “Дан”. Џомић је, како је рекао, жалбу поднио заједно са адвокатом Драганом Шоћем.

“Подручна јединица у Подгорици је четврти по реду поступак у мом случају водила горе него претходна три заједно. Прекршили су законске одредбе и донијели рјешење које им је, као и сва претходна, пало као гњила крушка са дрвета. Морам да констатујем да МУП као другостепени орган на овакав начин избјегава нову бламажу пред Управним судом и црногорском јавношћу за разлику од претходна два случаја, када су им незаконита рјешења судски поништавана. МУП као другостепени орган и сада, као и претходни пут, имао је право и обавезу да преиначи првостепено рјешење и одобри ми боравак”, каже Џомић.

Умјесто тога, истиче он, другостепени орган је првостепеном органу наложио поновно вођење поступка.

“То је пети пут за нешто више од двије године. Забринут сам због Црне Горе и њене администрације попут МУП-а као државног органа. Замислите какав је квалитет државног органа у главном граду који ни из четири пута не може да води један управни поступак у складу са законом? То грађане више кошта од Алуминијумског комбината. Шта се тек дешава са предметима грађана који нису у жижи јавности? Да ли управна инспекција уопште ради свој посао? Не пада ми на памет да одустанем од борбе против неправде, кршења људских права и безобразлука. Нови министар саобраћаја, а бивши министар МУП-а Иван Брајовић се још ниједном није зацрвенио што су му сва рјешења, у случаЈевима свештеника, монаха и монахиња поништена као незаконита. МУП не зна како да ријеши проблем у који гаје увалио претходни министар”, наводи Џомић.

Џомић је оцијенио да је очигледно да Подручна јединица у Подгорици не смије да свештеницима одобри боравак и призна грешке, као и да не смије ни да води поступак и поново их одбије, јер ће, истиче он, опет доживјети правни фијаско.

Он је рекао да ће уколико Подручна јединица и по пети пут одбије његов захтјев тражити изузеће овог органа и да захтијевати да о његовом случају одлучи Влада Црне Горе.

Извор: ИН4С

Pin It on Pinterest

Share This