Select Page

Римокатолички монах Франсоа Мурад убијен је у нападу на францискански манастир у претежно хришћанском селу на сјеверу Сирије, недалеко од турске границе, преноси Радио Ватикан.

Околности под којима је Мурад убијен у Манастиру светог Антонија Падованског, око 70 километара од града Алепо, и даље остају неразјашњене.

Претпоставља се да је убијен приликом покушаја да одбрани неколико монахиња од побуњеника, када је манастир нападнут и опљачкан у недељу 23. јуна.

Како преноси Радио Ватикан, Мурад није био францисканац, али се склонио у манастир, када је постало јасно да није безбједан у оближњој испосници коју је градио.

„Једино што можемо урадити, осим да се молимо за оца Фронсоа и све жртве, је да се молимо да се ова лудост што прије заврши и да се више не шаље оружје у Сирију, јер се тако само продужава овај апсурдни грађански рат“, казао је Пјербатиста Пицабала, настојатеља манастира.

Он је тренутну ситуацију у Сирији описао као „бојно поље, и то не само за сиријске снаге, већ и за друге арапске земље и међународну заједницу. Све то плаћају сиромашни, мали и последњи, међу којима су и хришћани“

„Међународна заједница мора ставити тачку на ово“, истакао је он.

Pin It on Pinterest

Share This