Select Page

Међународни дан борбе против злоупотребе дрога и незаконите трговине дрогама обиљежава се широм свијета 26. јуна. Генерална скупштина Уједињених нација је 1987. године донијела резолуцију о обиљежавању овог дана у циљу подизања свијести о изазовима које дрога представља за друштво у цјелини, а посебно за младе.

На данашњи дан, овим поводом огласио се и предстојатељ Грчке православне цркве, Архиепископ атински Јероним:

Данас треба упутити мисли и молитве ка онима који су искушавани, свима онима који су тражили живот осјећањима, али на погрешан начин. Противотров за болест зависности може бити само љубав и живот са смислом и аутентичношћу. Ономе ко сваки дан живи са благодарењем и једноставношћу нису потребне никакве супстанце као бијег из свакодневнице.

Оно што прије свега желимо није да објавимо да смо против дроге, већ да смо за живот. Црква је ту да позива људе у тајну истинског живота и то је наша понуда против смрти зависности. Христос је обећао живот, и то изобиље живота, и сви млади који су прошли кроз искушење дроге и сада су чисти, показују да ово није само обећање већ стварност, зато што су, како сами признају, то успјели уз Божију помоћ.

Ту смо за све оне породице које страдају од напасти наркотика и пружамо своју љубав и подршку онима који, умјесто самодовољности и равнодушности, бирају борбу против зависности. Православна црква се бори уз њих, служећи кроз своје парохије.

Pin It on Pinterest

Share This