Select Page

У суботу 22. јуна у Манастиру Баламанд надомак Триполија, Патријарх антиохијски Јовах Х предводио је молитву за ослобођење двојице сиријских архијереја, отетих у априлу ове године.

Како је раније саопштено, Митрополит алепски Павле, брат Патријарха Јована, и сиро-јаковитски Митрополит Јохана Ибрахим, киднаповани су 22. априла 2013. приликом повратка у Алепо са турско-сиријске границе.

Патријарх је, овом приликом, позвао отмичаре да ослободе архијереје, и позвао сиријске власти да учине све што је у њиховој моћи.

„Боли нас када видимо шта се дешава у нашој отаџбини“, казао је он, подсјећајући да је у сиријском конфликту погинуло 93 000 људи, прогнано милион и шесто, а да је велики број људи остао без својих домова.

Сиријске власти су за отмицу оптужиле „терористичку групу“, што је термин који користе за побуњенике, док опозиционе снаге у Алепу поричу своје учешће.

Патријарх Јован је казао да цијени напоре сиријских безбједоносних снага, додавши: „Ипак, питамо се о њиховој способности. Зар је, заиста, могуће да не могу ништа да ураде?“.

A general view shows people attending a candle-lit vigil at the Balamand Monastery in Koura, to call for the release of bishops kidnapped in Syria

Pin It on Pinterest

Share This