Select Page

Град Будва прославио је и ове године своју крсну славу – Силазак Светог Духа на Апосотоле – Тројичиндан. Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије је Свету Архијерејску Литругију служио у манастиру Стањевићи, а заједно са будванским свештенством и вјерним народом овог краја учествовао у Литији.

Велики број окупљних Будвана али и њихових гостију прошао је са својим Архијерејем главним градским улицама помоливши се за здравље и напредак Будве и житеља овог града. Литија која је кренула испред храма Свете Тројице у будванском старом граду завршила се свечаном празничном академијом. У умјетничком дијелу програма наступали хорови из Будве али и гости из Кумбора и Требиња, а посебне овације изазвали су наступи младог гуслара Максима Војводића и дјеце полазника вјеронауке и Будве.

Обраћајући се окуљеном вјерном народу Митрополит Амфилохије је рекао да Света Тројица у себи обједињује све народе. “Црква Божја призива све људе и земљанске народе на јединство, да сви једним срцем и једном душом прослављају Бога. Да нестане зло, дух мржње и богомжмје и човјекомржње”, поручио је Митрополит у бесједи одржаној на духовној академији на простору између цркава у Старом граду.

Празничну бесједу ове године произнио је свештеник Драгић Илић, парох крушевачки. Отац Драган је председник Просветног одбора Крушевачке Епархије, почасни члан Црквеног суда, члан Савета Крушевачке Епархије.

Н. П.

Светигора прес

Pin It on Pinterest

Share This